תשמעו סיפור, הילה ובעלה יצאו לחופשה של חודש עם שלושת ילדיהם בתאילנד. שלושה שבועות של חוויות ושמחה עברו בכיף. בשבוע האחרון נועם בנה האמצעי התחיל להרגיש לא טוב, תחושת חנק, שיעולים, הקאות, כאבי בטן וחום גבוה. כיוון שהילה היא אמא ממש אחראית, מובן שהיא לקחה איתה את מכשיר ה"טייטו" לתאילנד. (למי שעדיין לא יודע, מדובר באפליקציה שבעזרת המכשיר מאפשרת לעשות בדיקה רפואית מקיפה מרחוק). הרופא אבחן שיש לנועם דלקת ריאות. רשם לו אנטיביוטיקה ונועם החלים. רבים עדיין לא התחברו למכשירי הטייטו, משום הקושי בשינוי הרגלים, זאת למרות שהמכשיר נוח ומאפשר מענה וטיפול מהיר.
כך גם באימון אישי בזום.
אימון זום, הכולל שימוש בפלטפורמת זום למפגשי אימון וירטואליים, הפך לפופולרי יותר ויותר בשל הנוחות והגמישות שלו. אולם רבים חוששים עדיין מפניו. כמי שמאמנת גם פנים אל פנים וגם בזום חשוב לי מאד לפתוח ולאפשר את הגמישות לדרכי אימון שונות:
- מפגשי פנים אל פנים
- למפגשי זום
- מפגשים היברדיים: חלקם בזום וחלקם פנים אל פנים.
מפגשי פנים אל פנים
יתרונות:
- יש יותר רמזים לשפת גוף כיוון שהמתאמן והמאמן נוכחים פיזית ורואים זה את זה במלואם.
- הקשר הנוצר הוא הרבה פעמים מהיר יותר כיוון שאין מחיצה דיגיטלית בין השניים
- אין הפרעות טכניות
חסרונות
- פחות גמישות: צורך בניידות, שעות בפקקים, זמנים גמישים יותר מוקדם בבוקר, שעות ערב מאוחרות), מיקום, לבוש וכדומה.
- בזבוז זמן של נסיעות
- עלות נסיעות
- לא ניתן לעשות מכל מקום בו אתם נמצאים
- זמינות פחות גבוהה.
היתרונות והחסרונות עבור הלקוחות באימון זום:
יתרונות
- נוחות וגמישות
- עצמאות מיקום: לקוחות יכולים להשתתף במפגשי אימון עם הקואצ'ר מכל מקום עם חיבור לאינטרנט, ולבטל את הצורך בנסיעות.
- תזמון גמיש: לרוב קל יותר למצוא זמנים נוחים עבור הפעלות ללא צורך לקחת בחשבון את זמן הנסיעה.
- נְגִישׁוּת -מבחר רחב יותר של מאמנים: לקוחות יכולים לבחור מאמנים מכל מקום בעולם, ולהרחיב את האפשרויות שלהם מעבר לאנשי מקצוע מקומיים.
- עונה על צרכים שונים: לקוחות עם בעיות ניידות, אלו המתגוררים באזורים מרוחקים או אלו עם לוחות זמנים עמוסים יכולים לגשת לאימון ביתר קלות.
- עלויות מופחתות: לקוחות יכולים לחסוך בהוצאות הנסיעה
- נוחות ופרטיות – סביבה מוכרת: לקוחות יכולים לעסוק באימון מהנוחות של ביתם, מה שיכול לגרום להם להרגיש רגועים ופתוחים יותר.
- מפגשים דיסקרטיים: מפגשים וירטואליים יכולים להציע פרטיות רבה יותר עבור אלה שעשויים להרגיש מודעים לעצמם בביקור במשרד של מאמן.
חסרונות
- שיבושים באינטרנט או איכות חיבור ירודה עלולים להפריע להפעלות ולהפריע לתקשורת יעילה – חשב לציין שעם שיפור האינטרנט והסיבים יש שיפור עצום וירידה משמעותית בבעיות הטכניות. למעשה, למעט מקרים בודדים לא נפגשתי בבעיות טכניות בשלוש שנים האחרונות.
- דרישה של ידע טכני: גם הלקוח וגם המאמן זקוקים לרמה בסיסית של נוחות בשימוש בזום ובטיפול בבעיות טכניות פוטנציאליות.
- קשר אישי יכול לקחת יותר זמן, אלא אם כן המאמן מומחה ויודע ליצור את הקשר המהיר והמתאמן פתוח לכך.
- רמזים לשפת גוף: רמזים לא מילוליים חשובים בעיקר בפלג הגוף התחתון (כמו הקשה ברגליים, נדנוד רגליים וכדומה ) עלולים להיות מוחמצים או קשים יותר לפרשנות באמצעות וידאו.
מפגשים היברדיים: חלקם בזום וחלקם פנים אל פנים.
מפגשים היברדיים משלבים את היתרונות של שתי הגישות. מאמנים רבים מאמצים מודל היברידי, המשלב מפגשים דיגיטליים ומפגשים אישיים כדי להציע גמישות תוך שמירה על מגע אישי. המתאמן יכול להגיע כשמזדמן לו להיות באזור בו נמצא המאמן.
סיכום
בתהליכי קואצ'ינג דרך הזום המתאמנים אמורים להרגיש כמעט כמו בתהליך פיזי. נושא האימון האישי צמח משמעותית, והוא מונע בשל הגברת המודעות להתפתחות אישית והנוחות של פלטפורמות דיגיטליות, המגמה של אימון דיגיטלי צפוי להימשך.
אז בואו נסגור מעגל, זוכרים את הילה מתחילת המאמר, כמו שהיא הבינה שבתאילנד היא לא תוכל להגיע לרופא הטוב אותו היא רצתה לילדיה והחליטה להשתמש באופציה הדיגיטלית של הטייטו, אני ממליצה לכם לחשוב על אופציה הדיגיטלית של זום, אם המאמן איתו אתם רוצים לעבוד נמצא רחוק מכם, או לשקול את האופציה ההיברידית אם המרחק מאפשר פגישה פיזית אחת לכמה מפגשים, לעומת זאת, אם אתם נמצאים בקרבה למיקום המאמן השתדלו להגיע פיזית לפגישות.
בהצלחה.
אני דליה אוגמן, בהשכלתי: לימודי MA לימודי דמוקרטיה – חברה ופוליטיקה , מינהל ומשאבי אנוש, תעודת הוראה בכירה, B.A ספרות כללית ולימודים קלאסיים. בין היתר גם מעבירה סדנאות להעצמה אישית. אשמח לסייע לכם ולטפל בבעיות מהשורש.