העצמת נשים והכנסתן למעגל העבודה

צור קשר

השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם

העצמת נשים במעגלי הקריירה – לפרוץ את תקרת הזכוכית

"כבר שנה אנחנו מחפשים, ואין לנו תפקיד להציע לך בחברה" זו הייתה התשובה שקיבלתי, ממנהל משאבי אנוש בחברת ההייטק בה עבדתי לפני שנים רבות. עבדתי אז כבר קרוב ל-20 שנה בחברה. מנהלים רבים העריכו אותי מאד, הייתי אהובה ומקובלת ואפילו מנהל משאבי אנוש טען שיצטער מאד אם אתפטר, אבל זה לא מנע ממנו במשך שנה "לחפש" לי תפקיד כדי לקדם אותי ולהודיע לי שלא נמצא אחד כזה בחברה שאז מנתה כ-1500 עובדים. לגברים לעומת זאת נמצאו תפקידי קידום. אני חושבת שאז הבנתי על בשרי מהו אי שוויון מגדרי.

אבל לא רק אי השוויון המגדרי בארגונים פוגע בקריירה נשית, גם התפיסה שלהן עצמן מעכבת וחוסמת אותן.

לפני שנים אחדות עבדתי עם נ. אישה שהייתה מנהלת בכירה בגוף ציבורי גדול. לנ. היו הישגים מופלגים והערכה גדולה. היא מאד רצתה להיות דירקטורית בחברות: *בשל הידע שלה . * בשל הידיעה שתוכל לתרום לחברות. * בשל העובדה שקידום נשים בשוק העבודה חשוב בענייה מאד והיא האמינה שכדירקטורית תוכל להשפיע. אלא ש… אפילו היא לא האמינה שיקבלו אותה כדירקטורית. לכן פנתה אלי. עבדנו יחד על הערכת הכישורים שלה, פיתוח מיומנויות נוספות, דימוי ובטחון עצמי,  והדרך לפרוץ מעגלים. להפתעתה, אך לא להפתעתי, מספר וסוג החברות שקיבלה מהן פניות לתפקיד דירקטורית עלה על כל מה שדימתה לעצמה.

 

הצורך בהעצמת נשים בישראל בתחום הקריירה נובע מכמה סיבות מרכזיות, הקשורות לאי-שוויון מגדרי, הזדמנויות תעסוקה ושיפור כלכלי וחברתי:

פערי שכר ואי-שוויון בשוק העבודה:

נשים בישראל, וגם במדינות רבות אחרות, מרוויחות בממוצע פחות מגברים באותם תפקידים. פערי השכר בין המינים הם בעיה מתמשכת, והעצמת נשים ועידוד נשים לדרוש תנאי שכר טובים יותר ולהתקדם לתפקידים בכירים – נדרשת מאד.

חסמים תרבותיים וחברתיים:

החברה הישראלית כוללת קהילות מסורתיות שבהן יש עדיין נורמות מגדריות המגבילות את השתתפותן של נשים בשוק העבודה או מצמצמות את אפשרויות הקידום שלהן. העצמה יכולה לעזור לנשים להתמודד עם חסמים אלה ולהגשים את הפוטנציאל שלהן בתחום הקריירה.

ייצוג נמוך בתפקידים בכירים ובהנהגה:

נשים מיוצגות באופן לא מספק בתפקידי הנהלה ובמקומות קבלת החלטות במשק הישראלי. העצמת נשים בתחום הקריירה יכולה להוביל לייצוג שוויוני יותר ולגיוון בהנהלה ובמקומות עבודה, מה שיכול להביא לחדשנות ולהצלחות כלכליות גדולות יותר.

איזון בין עבודה לחיים אישיים:

נשים מתמודדות לעיתים קרובות עם האתגר של איזון בין קריירה לבין חיי משפחה ואחריות ביתית. העצמתן בתחום הקריירה יכולה לכלול תמיכה ופתרונות לאיזון זה, כך שהן יוכלו לשגשג גם בעבודה וגם בחיים האישיים.

יצירת מודל לדור הבא של הנשים:

נשים שאינן עובדות אינן יוצרות מודל תעסוקתי ומודל של יצירת קריירה עבור בנותיהן וכך גדל דור נוסף שמגדיל את הפער הקיים ממילא בין נשים וגברים בקריירה.

כדאי לשים לב שגם החברה והמדינה מרוויחות מהעצמת הנשים לקריירה: העולם העסקי הגלובלי שם דגש על גיוון ושוויון מגדרי, והעצמת נשים בישראל בתחום הקריירה מאפשרת למדינה להשתלב בצורה טובה יותר במגמות בינלאומיות אלו ולמצב את עצמה כמדינה מתקדמת בתחום השוויון.  השתלבותן המלאה של נשים בשוק העבודה היא מפתח לצמיחה כלכלית. כאשר נשים מועסקות בתפקידים משמעותיים ומשיגות הכנסה טובה, הן תורמות יותר לכלכלה המקומית ולחברה בכללותה.

העצמת נשים בתחום הקריירה היא לא רק עניין של צדק חברתי ושוויון, אלא גם כלי חשוב לשיפור כלכלי וחברתי, הן ברמת הפרט והן ברמת המדינה כולה.

העצמת נשים לפיתוח קריירה דורשת גישה כוללת המשלבת תמיכה אישית, חינוכית, מקצועית וחברתית. הנה כמה דרכים שבהן ניתן להעצים נשים בתחום הקריירה:

  1. חינוך פיננסי– חינוך פיננסי הוא כלי חשוב בהעצמת נשים. הבנה של ניהול כספים, השקעות ופנסיה תאפשר לנשים לתכנן את עתידן בצורה עצמאית ובטוחה.
  2. פיתוח מיומנויות מנהיגות – באמצאות סדנאות ומפגשי אימון . סדנאות המוקדשות לפיתוח מיומנויות מנהיגות, תקשורת בין-אישית, ניהול זמן והצבת מטרות. אימון אישי (coaching) יכול לסייע לנשים לפתח ביטחון עצמי ולהתגבר על חסמים פנימיים וחיצוניים.
  3. מודלים לחיקוי ומנטורינג- חיבור עם מנטוריות מצליחות ומודלים לחיקוי יכול לעזור לנשים לראות את עצמן בעמדות השפעה, לקבל השראה וללמוד מהניסיון של אחרות.
  4. תמיכה חברתית וקהילתית – רשתות חברתיות ונטוורקינג – יצירת רשתות תמיכה וקהילות של נשים המתמקדות בשיתוף מידע, תמיכה הדדית ועזרה הדדית יכולה לעזור לנשים להתחבר להזדמנויות חדשות ולהגדיל את מעגל הקשרים המקצועיים שלהן.
  5. תמיכה פסיכולוגית ואישית- באמצעות ייעוץ ואימון אישי ותמיכה רגשית יכולים לעזור לנשים להתמודד עם לחצים, חרדות או חסמים אישיים שעשויים לעכב את פיתוח הקריירה שלהן.
  6. איזון בין עבודה לחיים אישיים- אימון וסיוע לאיזון בין קריירה לחיים אישיים, כמו ייעוץ לתכנון משפחה או עזרה ביתית, יכולות לאפשר לנשים להתקדם בקריירה מבלי להקריב את חייהן האישיים.

 

העצמה אמיתית מתרחשת כאשר לנשים ניתנים הכלים, המשאבים והתמיכה הדרושים להן כדי לממש את מלוא הפוטנציאל שלהן ולתרום לעצמן, למשפחה, לחברה ולכלכלה בצורה משמעותית.