ייעוץ קריירה/ייעוץ תעסוקתי
דף הבית » ייעוץ קריירה/ייעוץ תעסוקתי
צור קשר
השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם
ייעוץ קריירה/ייעוץ תעסוקתי
מה אני עושה עכשיו? במה אעבוד? מה יגרום לי סיפוק והנאה? ממה אתפרנס? האם אפשר בכלל גם להתפרנס, גם להרגיש שעושים עבודה משמעותית, גם להנות מהעבודה וגם לקום בבוקר עם שיר בלב?
שאלת התעסוקה היא שאלה קריטית בתקופה זו. אם בעבר הרחוק המקצוע של האדם נקבע בדרך כלל כהמשך למקצוע של אביו, או בעבר הקרוב יותר, אדם בחר לו מקצוע ועסק בו כל חייו, הרי שעכשיו השינוי המקצועי מלווה את האדם כל חייו עד פרישתו והוא יחליף מספר מקצועות בחייו בדרך כלל בכל מקצוע יועסק על ידי יותר ממעסיק אחד ובמספר צורות העסקה. גם מספר האפשרויות המקצועיות גדל ונפתח. אמנם יש מקצועות שנעלמים מהעולם אך יש מקצועות רבים שנוספים מדי יום. כל משבר בקריירה משפיע על איכות החיים, על הזוגיות ועוד תחומי חיים. אין פלא, לכן, שבמהלך החיים נזדקק מדי פעם לייעוץ תעסוקתי או לייעוץ קריירה.
אני מאמינה שהרוב בוחר ויודע מה נכון עבורו בכל תחומי החיים, מקבל החלטות ולוקח את האחריות על החלטותיו ועל השלכותיהן. גם לבחירה האישית חשיבות רבה כדי לאפשר מיצוי יכולות ורצונות תעסוקתיים, כלכליים ואיכות חיים.
אני גם יודעת שלעתים בחירת המקצוע מבלבלת בכל פעם כשמגיעים לצומת דרכים ואז יש צורך בליווי ותמיכה על ידי מלווה/ מאמן או יועץ שפועלים בתהליך בפתיחות גדולה, גמישות ויצירתיות תוך מיקוד במטרה ומאפשרים חשיפה למגוון מקצעות ועיסוקים, הבנת הפוטנציאל הגלום בכל אחד, הבניית הכוחות, האפשרויות ודרכי הפעולה להשגת המטרה התעסוקתית.
עבודתי רבת השנים ב"גשר – המרכז לשיקום תעסוקתי של ישראל" וב"הקרן" עם אלפי אנשים, לימדה אותי בעיקר שהידע נמצא אצל מי שבא לאימון / ייעוץ תעסוקתי. המאמן צריך להיות בעל ידע ונסיון מספיק לזהות ולהוביל את התהליך.
תהליך היעוץ התעסוקתי כולל בדרך כלל:
- זיהוי כוחות
- אבחון
- זיהוי אתגרים
- הכרת דרכים להתמודדות עם האתגרים
- איתור מקצועות רלוונטיים
- חקר תעסוקתי
- קבלת החלטות
- הצבת יעדים
- ליווי בתהליך היישום
אני עצמי עשיתי מספר שינויים בקריירה ובצורות העבודה: משכירה בהייטק, הפכתי למורה בתיכון, למרצה פרילנסר במכללה, למנחת קבוצות וקואצ'רית שכירה ב"גשר", ולעצמאית ב"דליה אוגמן – תהליכים אישיים" . כל שינוי במסלול חייב אותי ללמוד דברים חדשים, להתפתח, לצמוח ולהפוך למי שאני היום. לכן, אני ממליצה לכולם לא לפחד ולעשות את השינויים כדי להתפתח.
במהלך שנות עבודתי פיתחתי שיטה יעילה ואפקטיבית המאפשרת לפונים אלי להגיע למקום הכי מתאים להם ולהמשיך לראות קדימה כדי לבנות עתיד מקצועי מלא עניין, סיפוק, משמעות ופרנסה.
אז מי מתאים לייעוץ תעסוקתי או ייעוץ קריירה?
- מי שנמצא בצומת דרכים
- מי שהתעייף מעבודתו
- מי שמרגיש שהזיזו לו את הגבינה
- מי שתנאי חייהם השתנו והם חייבים להחליף קריירה
- מי שמרגישה שחוקה
- מי שלא מסתדר עם הבוס
- מי שחולמת חלום אחר
- מי שפוטר מעבודתו והחליט לעשות שינוי
- מי שחזר לארץ / עלה לארץ ועדיין לא מוצא את מקומו בתעסוקה
- מי שיצא כעת מהצבא סדיר או קבע
- כל אחד שרוצה להתקדם ולהתפתח
ואם יעוץ תעסוקתי ואימון לקריירה אז מתי אם לא עכשיו לאזור אומץ ולקפוץ למים.